Barcelona, ciutat de ciència
Destaquem

L’esperit científic de Ramon Llull, a estudi en el marc del seminari ‘Ramon Llull i l’Univers científic musulmà: Ciència i pensament en el diàleg de les cultures mediterrànies avui’
Foto: Destacat
Edgar Morin, filòsof i sociòleg; Djoudi Merabet, rector de la Universitat de Bejaia (Algèria); Federico Mayor Zaragoza, ex director de la UNESCO, director de l’Aliança de Civilitzacions i Ahmed Djebbar expert en ciència àrab, professor a la Universitat de Ciències i Tecnologia de Lille 1, són alguns dels ponents del seminari Ramon Llull i l’Univers científic musulmà:
Ciència i pensament en el diàleg de les cultures mediterrànies avui, que es farà a l’Institut Europeu de la Mediterrània (Girona, 20), els dies 24 i 25.
En aquesta trobada s’analitzarà la figura de Ramon Llull, que a l’Edat Mitjana va desenvolupar un projecte molt personal, de caire religiós, intel·lectual i polític, d’un abast extraordinari. Va ser alhora un intel·lectual i un escriptor, i també un activista capaç de viatjar en missió al Pròxim Orient o al Magreb, en un moment en què l’eclosió científica musulmanaés destacada. En aquell moment, els àrabs van treballar matèries diverses com la medicina, la geometria, l’astronomia o la mecànica, i va ser el moment d’aparició de disciplines com l’àlgebra i la trigonometria, a més d’idear mètodes per millorar la cartografia.
La transversalitat de la ciència es torna a posar de manifest amb Viatges a la Felicitat, al Teatre Nacional de Catalunya. Es tracta de sis coreografies al voltat del llibre El viatge a la felicitat d’Eduard Punset, coordinades per Sol Picó, i en la que hi participen els coreògrafs Thomas Noone, Montse Sánchez, Pere Faura, Germana Civera, Jordi Cortés i Inés Boza.
S’estrena el 26 d’abril i es podrà veure fins el 20 de maig al TNC (plaça de les arts, 1).
El Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya, a Terrassa, obre al públic un nou espai permanent i interactiu a l’aire lliure. Es tracta de La Terrassa del Sol, on s’explicarà què és aquest astre i les múltiples maneres d’aprofitar la quantitat d’energia que ens arriba cada dia.
I també dijous 26 es farà la segona xerrada del cicle Converses a Barcelona: Del Big Bang al món del segle XXI, a càrrec de Josep Antoni Grífols, Catedràtic de física teòrica i director del Departament de Física de la Universitat Autònoma de Barcelona. Serà al Palau de la Virreina (Rambla, 99).

More [+]

Ministerio
Documento sin título