Barcelona, ciutat de ciència
Destaquem

Comença el cicle ‘Converses a Barcelona’ amb la ciència com a eix central
Foto: Destacat
Amb la pregunta Tercera Cultura: l’espai per a una altra ciència?, s’obre dijous el cicle Converses a Barcelona: El(s) Futur(s) de la Ciència. El conjunt de la proposta té com a eix l’experiència pròpia en l’àmbit de la recerca dels 4 conferenciants, que explicaran la seva recerca sota el punt de vista evolutiu: cadascun d’ells recordarà i respondrà les preguntes recurrents que els acostumen a fer amics, familiars i alumnes. L’objectiu és despertar la curiositat al voltant de la tasca científica. Dijous, 19, a partir de les 7 de la tarda, Josep Perelló, Doctor -especialitzat en econofísica- i professor lector al Departament de Física Fonamental de la Universitat de Barcelona, explicarà el seu punt de vista sobre el divorci de les cultures humanística i científica, certificat fa anys, i de com la segmentació en especialitzacions ha estat la clau per a l’èxit del saber científic. No obstant això, la ciència corre el risc d’oblidar el seu leitmotive original de satisfer la curiositat.
Aquesta serà la primera de les 4 converses que es faran aquests mesos d’abril i maig, amb la participació d’homes i dones de ciència, com Josep Antoni Grífols, Mara Dierssen i Lourdes Fañanás. Les Converses a Barcelona es fan a l’espai 4 del Palau de la Virreina, (Rambla, 99) i l’entrada és lliure.
Dilluns s’inaugura a la Reial Acadèmia de les Bones Lletres de Barcelona (Bisbe Caçador, 3) l’exposició Raimundus, christianus arabigus, organitzada per l’Institut Europeu de la Mediterrània, que té com a objectiu donar a conèixer la dimensió de Ramon Llull més enllà de les nostres fronteres, com un ‘producte’ paradigmàtic de l’intens contacte entre el cristianisme i l’islam, que es dóna a l’Edat Mitjana. L‘exposició es podrà visitar fins l’1 de maig.
El Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya, a Terrassa, acull, a partir de dijous, l’exposició Càmeres fotogràfiques en el temps, una mostra que vol donar a conèixer l’àmplia col·lecció d’aparells relacionats amb la fotografia d’aquest Museu, a més de l’evolució i la importància que la càmera fotogràfica ha tingut des que es va inventar fins a l’actualitat, quan la digitalització està deixant de banda el rodet tradicional. El Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya, és a la Rambla d’Ègara 270, de Terrassa.
I per als més petits, Món Llibre, els dies 21 i 22 d’abril, dedicarà un espai a la ciència, amb un laboratori escrit, que es farà a l’espai-1 del CCCB. Organitzat per l’Institut de Cultura, l’horari de Món llibre serà de les 11:00 a les 20:00 hores, i se celebrarà al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona i al Museu d’Art Contemporani de Barcelona.

More [+]

Ministerio
Documento sin título