Barcelona, ciutat de ciència
Destaquem

La Festa Científica, els espais multimèdia a les Biblioteques de Barcelona, els dies mundials de l’Aigua i la Meteorologia i els itineraris estacionals.
del 19 al 25 de març.
Foto: Destacat
El cap de setmana del 24 i 25 de març, se celebra la primera Festa Científica de Barcelona, al Parc de la Ciutadella, una trobada lúdica recomanada per nois i noies a partir de 10 anys. El passeig dels Til·lers de la Ciutadella, l’Hivernacle, l’Umbracle i els edificis de Geologia i Zoologia del Museu de Ciències Naturals acolliran una quarantena de propostes relacionades amb la ciència: demostracions d’experiments, observacions, espectacles, a més d’un cicle de microxerrades relacionades amb la ciència, que donaran resposta a preguntes com: són els descobriments només un eureka?, Com serien els arbres si no hi haguessin cotxes?, És possible Star-trek?

El passeig dels Til·lers es convertirà en un aparador on es podran veure en directe demostracions científiques o com es fa la previsió del temps. L’aplicació de la ciència a les noves tecnologies fa que a la Festa Científica també hi hagi propostes com la ReacTable, una taula electro-acústica que interactua amb objectes de formes diferents o Subatak, una actuació que ens demostra com es pot fer música amb les Game Boy o Clarobscur, un espectacular treball d’il·luminació de l’Umbracle, a càrrec de l’artista francès Christophe Shohn. La Festa Científica es farà dissabte 24, d’11 del matí a 11 de la nit, i diumenge 25, d’11 a 3 de la tarda.

Aquesta setmana, a partir del dia 21, Biblioteques de Barcelona engega una sèrie de tallers als espais multimèdia de diferents centres. Es tracta d’una sèrie de cursos, dividits en dues sessions, en els que es treballa des de la imatge digital a la creació multimèdia, passant per un taller de construcció de robots. Inscripcions al web www.bcn.cat/biblioteques. El 22 de març se celebra el Dia Mundial de l’Aigua. El Museu Agbar de les Aigües celebra una tota una setmana de portes obertes, fins el dia 25, una setmana que es completa amb un seguit d’activitats de cara a dissabte i diumenge en el mateix museu. I coindicint amb el dia Mundial de la Meteorologia, el dia 23, CosmoCaixa ha organitzat un seguit d’activitats per commemorar aquesta data.

I també el pròxim cap de setmana comença una nova activitat al Jardí Botànic de Barcelona. Es tracta dels itineraris estacionals, que engeguen amb el canvi d’estació. Durant una jornada, bàsicament didàctica, es proposa al visitant un itinerari fet a mida per conèixer quins són els canvis i les circumstàncies de cada època climàtica, i en especial, la interacció que en cada cas es produeix entre aquesta i el món vegetal.

More [+]

Ministerio
Documento sin título