Barcelona, ciutat de ciència
Destaquem

La Setmana Mundial del Cervell i les jornades de portes obertes al Centre de Supercomputació Catalana CESCA,
Del 12 al 22 de març.
Foto: Destacat
Del 12 al 22 de març, Barcelona acull per quart any la Setmana Mundial del Cervell, que se celebra conjuntament amb 62 països més. L’objectiu de la trobada és donar a conèixer els esforços que els investigadors fan en l’estudi del cervell humà per comprendre com funciona i d’aquesta manera poder diagnosticar, tractar i prevenir desordres neurològics com l’Alzheimer, el Parkinson, els accidents vasculars cerebrals, l’esquizofrènia o la depressió, que afecten milions de persones a tot el món.

El programa aplega una dotzena de propostes que van des de conferències i taules rodones a demostracions en directe, activitats a les que hem de sumar les que s’han preparat especialment per a les escoles. Es tracta d’el laboratori a l’escola i l’escola al laboratori, en les que els científics i investigadors s’aproparan a les escoles, i els estudiants visitaran els centres on es fa recerca. Entre els participants a la Setmana Mundial del Cervell hi ha Mara Dierssen, investigadora del Centre de Regulació Genòmica; Javier Cudeiro, catedràtic de Filosofia de la Universitat d’A Coruña, i José Antonio Marina, Catedràtic de Batxillerat, filòsof i escriptor. La Setmana Mundial del Cervell l’organitzen la Direcció de Promoció de Cultura Científica de l’Institut de Cultura de Barcelona, el Centre de Regulació Genòmica i la Sociedad Española de Neurociencia.

També a partir de dilluns 12, i fins divendres 16, el Centre de Supercomputació Catalana - CESCA- celebra 5 jornades de portes obertes en les quals es fan visites guiades per les instal·lacions tecnològiques de comunicacions i càlcul d’altes prestacions i es recorda la història dels supercomputadors. Aquesta activitat és gratuïta. Les inscripcions es poden fer al telèfon 93 205 64 64, o a secretaria@cesca.es.

El Centre de Supercomutació Catalana és a l’edifici Annexus (Gran Capità, s/n) El Parc de Collserola organitza durant tot l’any, dos divendres al mes, les Nits d’Astronomia. Són sessions d’iniciació a l’observació d’estels i altres cossos celests. Aquesta proposta combina les explicacions teòriques amb les observacions a l’exterior, i s’introdueix els assistents a l’ús del planistel, a la identificació de constel·lacions i a l’observació amb telescopi. Punt de trobada al Parc de Collserola, ctra. de l’Església 92. Informació i inscripcions al web www.parccollserola.net

Més destacats

Ministerio
Documento sin título