Barcelona, ciutat de ciència
Destaquem

El desè aniversari de la clonació, l’inici de l’Any Polar Internacional
i les conferències al Museu Geològic del Seminari de Barcelona.

Divendres, 23 de febrer de 2007
Foto: Origens
Dues activitats recorden, els dies 26 i 27 de febrer, el desè aniversari de la clonació de l’ovella Dolly. Era el 27 de febrer de 1997 quan l’equip de científics dirigits per l’escocès Ian Willmut va revolucionar el món científic anunciant que per primera vegada havien pogut clonar un mamífer a partir d’una cèl·lula adulta. Les activitats de l’Aula El País i del Cafè Científic valoren quines han estat les aportacions reals de les tècniques de clonació en aquests 10 anys envers la ciència i la societat, quines són les perspectives futures i, sobretot, com ha canviat l’opinió pública sobre la clonació.

El Centre Mediterrani d’Investigacions Marines i Ambientals (CMIMA; Passeig Marítim de la Barceloneta, 37) ha preparat tres activitats a l’entorn de la celebració de l’Any Polar Internacional. Una és Benvinguda a l’Any Polar Internacional. Passat, present i futur del CMIMA als pols, una exposició que presenta les línies de recerca iniciades en les campanyes científiques polars. Coincidint amb l’exposició, s’inicia un cicle de conferències sobre l’Any Polar Internacional, que comencen amb la intervenció de la doctora Josefina Castellví, dimarts 27, a les 19:00 hores, sota el títol Espanya a l’Antàrtida: una aventura científica dels anys 80. La tercera activitat vinculada a la celebració de l’Any Polar Internacional és l’exposició Viure i treballar al gel, a la Residència d’Investigadors, (Hospital, 64).

Una altra activitat que se suma al programa Barcelona Ciència 2007 és el cicle de conferències que comença, també, aquest dimarts al Seminari de Barcelona i que organitza el Museu Geològicdel Seminari, sota el títol genèric de Cosmologia d’Einstein. La primera conferència la farà Mn. Nicolau, sots-director del Museu i professor emèrit de Filosofia de la Naturalesa de la facultat de Filosofia de la Universitat Ramon Llull, sota el títol La naturalesa de la llum segons Einstein.

Ministerio
Documento sin título