Barcelona, ciutat de ciència
Destaquem

Cesc Gelabert, una rèplica de l’avió ‘Flyer’ i les conferències a l’Institut de Ciències Jaume Almera.
19 al 25 de febrer de 2007
Foto: homenatge a Santiago Ramón y Cajal
La dansa i la ciència es tornen a trobar a partir de dijous, 22 de febrer, aquest cop, al Teatre Lliure de Montjuïc. La companyia Gelabert-Azzopardi presenta Orion La matèria / la vida / l’ésser humà, amb concepte i direcció de Cesc Gelabert i amb l’assessorament científic d’Òscar Vilarroya, director de la Unitat de Recerca de Neurociència Cognitiva, UAB, i director de la Càtedra El cervell social. Dividida en tres parts, Orion s’inspira en algunes de les idees científiques com el Big Bang, l’evolució de les espècies les neurociències cognitives i altres nocions científiques.
Orion La matèria / La vida / l’ésser humà es podrà veure a la sala Fabià Puigserver fins el 4 de març.

El Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya presentarà, també dijous 22, una rèplica del famós avió ‘Flyer’ amb el que els germans Wright van fer el primer vol que passaria a la història: el 17 de desembre de 1903 van aconseguir fer volar un aparell tripulat i autopropulsat. Acompanyarà la presentació un activitat especial: dissabte 24, a partir de les 11 del matí es farà una mostra d’aeromodels i exhibició en vol d’helicòpters indoor.

I també dijous, reprenen les conferències que organitza l’Institut Ciències Jaume Almera. Aquesta setmana, Francesc Gallart, doctor en Ciències Geològiques i científic titular del Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC). Francesc Gallart parlarà de l’Aigua i l’erosió.

More

Ministerio
Documento sin título