Barcelona, ciutat de ciència
Destaquem

La Ciència i el Teatre
Una còpia. Estrena 7 de febrer
Orion. Estrena 22 de febrer

Foto: homenatge a Santiago Ramón y Cajal
La Ciència arriba als escenaris aquest mes de febrer amb dues propostes al Teatre Lliure. La primera, a partir del dia 7, gira al voltant de la clonació, just quan fa 10 anys que es va publicar el cas de l’ovella Dolly. L’altra proposta és de dansa, i arriba a través de la investigació del coreògraf Cesc Gelabert sobre la matèria, la vida i l’ésser humà,

Una Còpia A number. De Caryl Churchill. Es tracta d’una peça a cavall entre el thriller psicològic, l’especulació sobre llocs comuns de la ciència contemporània i l’anàlisi de les relacions entre pares i fills. Una història simple sobre la clonació i l’herència d’una sorprenent profunditat intel•lectual i emocional, que la dramaturga britànica Caryl Churchill va estrenar el 2002 a la Royal Court de Londres. La direcció és de Jordi Prat i Coll i la interpreten Andreu Benito i David Selvas. Es pot veure a l’Espai lliure del teatre Lliure fins el 4 de març.

Orion. La matèria / la vida/ l’ésser humà. Gelabert-Azzopardi companyia de dansa. Aquesta obra ens apropa a la ciència, el nou humanisme de la nostra època, concretament a l’estructura del cervell, les drogues que prenem i que generem i la seva influència en el moviment i el comportament. La coreografia i el concepte són de Cesc Gelabert, l’assessorament científic és d’Òscar Vilarroya i hi col•labora la Unitat de Recerca de Neurociència Cognitiva de la Universitat Autònoma de Barcelona. Concepte i direcció: Cesc Gelabert, amb l’assessorament científic d’Òscar Vilarroya. S’estrena a la sala Fabià Puigserver el 22 de febrer i es podrà veure fins el 4 de març re. Del 22 de febrer al 4 de març.

More

Ministerio
Documento sin título