Menu

Barcelona Poesia 2023

Home




Barcelona Poesia

Cròniques en podcast

Enguany, les cròniques del Barcelona Poesia arriben en forma de podcast. Però no un podcast qualsevol, no: un supergrup dels millors podcasts en català de literatura i humanitats. Així, apleguem en un mateix programa la Carlota Freixenet, una de les veus de Punkis Decimonòniques; la Júlia Bacardit, de Les Golfes, i en Bernat Reher, de Mentrimentres. Els trobareu cada tarda del festival, a les 16 h, al bar de la Fundació Joan Brossa - Centre de les Arts Lliures (C. dels Flassaders, 40), comentant els espectacles vistos i els espectacles per venir del festival. Uns cronistes de luxe per a un festival de luxe.

Coneix els Cronistes

Parada del Gremi de Llibreters de Vell de Catalunya

Parada del Gremi de Llibreters de Vell de Catalunya

Dissabte 13 de maig d'11.00 a 21.00 h i diumenge 14 de maig d’11.00 a 19.00h

Jardins de la Casa de la Misericòrdia

El festival Barcelona Poesia no només vol ser una finestra oberta a la poesia més actual, sinó que també pretén que el públic barceloní pugui recuperar els documents que certifiquen la vida de la poesia d’ahir i d’abans-d’ahir, de manera que, enguany, en un agermanament amb el Gremi de Llibreters de Vell de Catalunya, tindrem dos dies del festival una parada muntada amb una extensa selecció de llibres de poesia descatalogats i introbables a preus assequibles per a tots els melòmans de la lírica, una tria de primeres edicions i curiositats feta expressament pels grans experts d’un sector del llibre que sovint queda oblidat i és fonamental.

Ludoteca literària als jardins de la Casa de la Misericòrdia

Ludoteca literària als jardins de la Casa de la Misericòrdia, en el marc del programa Concilia Cultura

13 i 14 de maig, de 10.30 a 14.00 h i de 16.30 a 20.00 h.
El servei de cangur municipal pren noves formes i amplia l’oferta a través del programa Concilia Cultura. Al festival Barcelona Poesia s’ofereix un espai de ludoteca amb tallers per als infants de 1 a 12 anys entorn de la paraula, les lletres i la poesia.

Tallers per a menuts (fins a 3 anys). Cal l’acompanyament d’un adult (pares, mares o tutors o tutores legals).

-Viseres lletraferides: protegim-nos del sol i omplim-nos el cap de lletres! Taller de manualitats, on ens fabricarem una visera amb la tècnica de l’estampació de lletres.
-Pintalletres: tenim totes les lletres de l’abecedari al nostre abast. Observa, remena i escull la que més t’agradi per pintar i decorar amb diferents materials.
-Poemes i cançonetes: il·lustrarem poemes, versos, dites i cançons per als més petits, a partir dels textos impresos, que els adults hauran de llegir als infants.

Tallers per a grans (a partir de 4 anys). Amb servei de cangur. Cal fer inscripció al moment. Places limitades.

-Poesia visual: a partir de fragments de poemes existents i retalls de revistes, ceres i colors, cada infant pot construir la seva poesia visual.
-Plomes estilogràfiques: taller de manualitats on convertirem un llapis en una ploma estilogràfica de les més antigues de totes.
-Cal·ligrames: pensem en un objecte, fem uns versets, i si ho posem tot junt tindrem un cal·ligrama!

Biblioteca de poesia: espai de lectura en família.

El jardí dels micropoemes: passeja entremig d'arbres de poemes i ajuda'ns a omplir-los amb les teves creacions.


©Ajuntament de Barcelona