Acord Ciutada per una Barcelona Inclusiva
Ventijol, Associació per la Salut Familiar i Comunitària
Ventijol

AdreçaC/ Sagrera 179-197 1r
08030 Barcelona
ubicar al mapa
DistricteSant Andreu
Telèfon934081236
Correu electrònicventijol@ventijol.cat

DescripcióL’Associació per a la Salut Familiar i Comunitària Ventijol és una entitat sense ànim de lucre fundada l’any 1994 i que té com a objectius fundacionals la intervenció psicoterapèutica i social amb les famílies i unitats de convivència en situació de crisi, fent servir tècniques de teràpia familiar des d’una perspectiva sistèmica i de mediació, i també informant a la comunitat sobre la importància de les relacions familiars en el desenvolupament psicològic, personal i social dels nens i adolescents.

Les nostres intervencions sempre s’han orientat a complementar les actuacions de la xarxa pública d’atenció sanitària, psicosocial i educativa, que actua com a principal derivant, i tots els nostres professionals han estat formats a l’Escola de Teràpia Familiar de l’Hospital de Sant Pau i seleccionats entre els millors alumnes.

L’Associació va ser presidida des dels seus inicis fins a l’any 2010 pel Dr. Miquel Vilardell, actualment president de la comissió d’experts de Sanitat de Catalunya i, des d’aleshores, la presideix la Sra. Teresa Crespo, actualment presidenta del Consell Assessor de Polítiques Socials.

Els seus objectius principals han estat sempre l’atenció psicoterapèutica a col·lectius especialment vulnerables, com ara els afectats per malalties mentals i l’atenció familiar en situacions d’alcoholisme i d’altres toxicomanies. També desenvolupem activitats terapèutiques grupals amb familiars de malalts mentals i amb grups de pares i fills adolescents que presenten una simptomatologia que pot derivar en malaltia mental.

Finalment, també desenvolupem una altra branca en forma d’activitats de promoció i participació, formant part de diferents grups de treball, jornades, trobades i reunions. Treball psico-social amb famílies.
Naturalesa jurídicaAssociació i federacions
Col·lectiu destinatariDones
Famílies
Gent gran
Infància i joventut
Persones amb malaltia mental
Persones drogodependents
Persones en risc d'exclusió social
Persones immigrades
Població en general
Altres
TemàticaÀmbit comunitari i veïnal
Dependència
Drogodependències
Àmbit territorial d'actuacióCatalunya
Àrea Metropolitana de Barcelona
Barcelona ciutat