Acord Ciutada per una Barcelona Inclusiva
Stop Accidentes
S.A

AdreçaConsell de Cent 474 Bis Entresòl B
08013 Barcelona
ubicar al mapa
DistricteEixample
Telèfon932454048
Correu electrònicinfo@stopaccidentes.cat
Adreça webwww.stopaccidentes.cat

DescripcióAssociació sense ànim de lucre d'ajuda i orientació a víctimes i familiars de víctimes de trànsit. Dedicada a l'atenció psicosocial i jurídica de les víctimes de la violència viària i a la prevenció de sinistres de trànsit, a través d'activitats de sensibilització adreçades a diferents col·lectius.
Naturalesa jurídicaAssociació i federacions
Col·lectiu destinatariFamílies
Gent gran
Infància i joventut
Persones amb discapacitat
Població en general
Altres
TemàticaDrogodependències
Educació
docència i formació
Salut
Altres
Activitat o serveiAcollida i acompanyament
Assessorament jurídic i legal
Assistència psicosocial
Sensibilització
Altres
Àmbit territorial d'actuacióEspanya
Programes o projectes a destacar1. Programa d'atenció psicosocial a afectats per trànsit: s'ofereix informació, orientació i atenció de tipus psicològica, social i jurídica als afectats d'accidents de trànsit i familiars.
1.1 Grups de dol: Tallers d'expressió emocional, de comunicació i autoestima, etc. Amb l'objectiu d'integrar de forma normalitzada la pèrdua d'un ésser estimat.
1.2 Grups d'ajuda mútua a víctimes: Grups orientats a víctimes de trànsit que han viscut un accident i han quedat lesionades. Es donen eines per afrontar la nova situació després de viure l\'accident.
1.3 Tallers de Psicologia Positiva (Risoteràpia): Activitat terapèutica positiva que ajuda a potenciar el benestar físic, psicològic-emocional i social de les persones.
1.4 Cibergrups: Grups en línia per atendre les necessitats dels afectats per accident de trànsit. És un espai de confiança per compartir experiències amb altres víctimes sense desplaçar-se.
1.5 Acompanyaments hospitalaris: acompanyament a pacients accidentats hospitalitzats i les seves famílies, per oferir un suport en l'adaptació al seu procés de recuperació i d'acceptació de les circumstàncies.

2. Programa de prevenció de sinistres: Projectes de sensibilització adreçats a tots els col·lectius del cicle vital.
2.1 Projectes educatius: Adreçats a centres d'educació infantil, primària i secundària, tant a alumnes com a membres del professorat.
2.2 "Canvi de marxa": Activitat juvenil de sensibilització sobre els perills de la carretera. Es fa una representació real amb actors i parlen testimonis verídics, sobre les conseqüències que suposen els accidents.
2.3 "Sensibilització en empreses\": Xerrades de sensibilització per prevenir accidents de trànsit adreçats a empresaris i treballadors.
2.4 "Ves, torna i viu": Punts de llibre amb recomanacions del trànsit repartits en diferents benzineres de Catalunya. Es realitza durant períodes d'operacions sortida, ja que augmenten els desplaçaments.
2.5 "Mou-te segur": Exposició fotogràfica que recull les principals infraccions de Barcelona, amb l'objectiu de treballar per la reducció de la sinistralitat i les víctimes. S'ofereix als centres cívics, biblioteques i casals de gent gran. S'acompanya amb una xerrada adreçada a la gent gran del casal.
2.6 "Permís per punts": Participació en els cursos de reeducació viaria que de recuperació de punts i de permís. Aportem el testimoniatge d'una víctima de trànsit. Per afavorir el canvi d'actituds dels infractors que han comès delictes per trànsit.
2.7 "Drogues i conducció: alerta màxima": Tallers de sensibilització i reeducació amb l'objectiu de canviar actituds d'adults i joves en risc de drogodependències.
2.8 "STOP Infraccions" Xerrada de conscienciació sobre els danys dels delictes de trànsit sobre les víctimes que pateixen aquesta situació. Exposada des de la visió de persones que ho han patit a les seves vides i expliquen el seu impacte (familiars de víctimes i afectats per accidents de trànsit amb lesions greus). S'ofereix als centres penitenciaris.
3 Reivindicació dels drets de les víctimes: Programa d'accions específiques de divulgació i difusió de la missió de l'associació.
3.1 "Dia mundial de les víctimes de trànsit" Acte commemoratiu en record les víctimes d'accidents de trànsit. En aquesta jornada, es concentraran missatges de suport i sensibilització social, alhora que es retrà homenatge a totes aquelles persones i famílies afectades. ONU va declarar 3r diumenge del mes de novembre de cada any.
3.2 Reunions amb institucions públiques, participacions en manifestacions, jornades i congressos de seguretat viària, etc.
Xarxes d'acció de l'AcordXarxa Barcelona Resilient