Acord Ciutada per una Barcelona Inclusiva
EQMON, Associació pel Quart Món
EQMON

AdreçaC/ Consell de Cent 118 3r 2a
08015 Barcelona
ubicar al mapa
DistricteEixample
Telèfon661634983 - 690
932928269
Correu electrònicinfo@eqmon.org
nuria@eqmon.org
Adreça webwww.eqmon.org

DescripcióEQMON, associació pel Quart Món. Una associació sense ànim de lucre que vol donar resposta a les necessitats que tenen les famílies amb fills que viuen en situació d’exclusió i marginació a la ciutat de Barcelona, en l’anomenat Quart Món.
Naturalesa jurídicaAssociació i federacions
Col·lectiu destinatariDones
Famílies
Infància i joventut
Persones en risc d'exclusió social
TemàticaAltres
Activitat o serveiAcollida i acompanyament
Assistència psicosocial
Atenció diürna i centre de dia
Formació
Àmbit territorial d'actuacióÀrea Metropolitana de Barcelona
Programes o projectes a destacarSom un Espai Maternoinfantil d’atenció a infants de 0 a 3 anys i de suport a les seves famílies, sobretot a la mare, que normalment és la protagonista en el desenvolupament integral del seu fill. És un recurs psico-socio-educatiu adreçat a les famílies més desfavorides amb fills i filles menors de 3 anys, ateses des dels Serveis Socials d’Atenció Primària (CSS), el Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Primerenca (CDIAP), els Equips d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (EAIA), el Servei d’Inserció Social (SIS) i d’altres entitats d’intervenció social com Càritas Diocesana,“La Asociación Bienestar y Desarrollo”(ABD), l’Associació PROVIDA i des de l’atenció sanitària: centres d’atenció primària i hospitals.

El procés que es duu a terme des de l’Espai Maternoinfantil esdevé complementari als plans de treball que les famílies ja estan fent en aquests serveis i entitats.
Xarxes d'acció de l'AcordXarxa de Drets dels Infants