Acord Ciutada per una Barcelona Inclusiva
Aula d'Estudis Socials
AES

AdreçaCardenal Reig 32
08028 Barcelona
ubicar al mapa
DistricteLes Corts
Telèfon934470404
665262075
Correu electrònicinfo@inclus.cat
Adreça webwww.inclus.cat

DescripcióL’Aula d’Estudis Socials és una entitat sense afany de lucre, la finalitat de la qual és la formació dels professionals, estudiants i escolars, així com la de la societat en general, sobre tota mena de problemàtica social, fent però més incidència en el camp de les persones amb disminució. És una entitat sense afany de lucre, inscrita en el registre d’Associacions de la Conselleria de Justícia de la Generalitat de Catalunya amb el número 22.670.

La seva finalitat és la formació dels professionals, estudiants i escolars, així com la de la societat en general, sobre tota mena de problemàtica social, fent però més incidència en el camp de les persones amb discapacitat. A tal fi imparteix cursos relacionats amb el món social: persones amb discapacitat, economia social, tercer món, quart món, marginació, etc. L’Aula d’Estudis Socials s’ha proposat fermament donar a conèixer a tothom la realitat dels diversos col·lectius de persones amb discapacitat o en risc d'exclusió i el tracte adient envers elles.

És per això que ens hem embarcat en un projecte molt ambiciós: El Museu dels Sentits, que vol donar a conèixer als escolars, les seves famílies i a tota la societat el gaudi dels sentits humans, les seves característiques, les causes i conseqüències de les disfuncions orgàniques que els poden afectar i les necessitats, les capacitats de les persones amb discapacitat sensorial i les tècniques i aparells que fan servir per a superar o pal·liar la seva discapacitat. Per raons d'espai i finançament hem començat només per la discapacitat visual, instal·lant a la nostra seu l'Exposició Permanent Lluís Braille, oberta a tothom qui vulgui venir a conèixer-la, però especialment als escolars catalans i els seus professors. També es dirigeix als afectats de discapacitat visual, per tal que coneguin les tècniques i aparells al seu abast.

D'altra banda, els docents que imparteixen els nostres cursos són profunds coneixedors de les seves matèries, tota vegada que, o són persones afectades de les discapacitats de las quals tracten, o bé són especialistes amb una llarguíssima experiència professional. La temàtica dels nostres cursos la considerem fonamental pel desenvolupament de les tasques per les quals es preparen els professionals del món social (psicologia, educació, sanitat, etc; i també advocats, economistes, etc.)

També som promotors del Festival Inclús, audiovisuals i discapacitat. És un festival de produccions audiovisuals, tant documentals com de ficció, centrat en la temàtica de la discapacitat. L'objectiu del Festival Inclús és donar visibilitat a obres audiovisuals elaborades al voltant de la temàtica de la discapacitat i amb un punt de vista diferent. Ja siguin creats per entitats que intervenen directament al món de la discapacitat, per persones o altres col·lectius.

Una característica important de la nostra associació, és que, seguint els seus objectius fundacionals, dedica TOTS els seus beneficis a finançar diverses entitats de caràcter social.
Naturalesa jurídicaAssociació i federacions
Col·lectiu destinatariPersones amb discapacitat
Persones amb malaltia mental
Persones en risc d'exclusió social
Població en general
TemàticaCultura
Educació
docència i formació
Activitat o serveiFormació
Participació
Promoció cultural
Promoció social i comunitària
Sensibilització
Àmbit territorial d'actuacióEspanya
Catalunya
Barcelona ciutat
Programes o projectes a destacarEn el marc d'una ciutat com Barcelona, capdavantera en innovació i inclusivitat, amb la voluntat de ser una ciutat que fan les persones, trobavem a faltar una iniciativa com Inclús, un espai per donar visibilitat al col·lectiu de persones amb discapacitat.

El Festival Inclús, audiovisuals i discapacitat, és una plataforma on promoure obres audiovisuals on la temàtica es centra en la discapacitat. Conèixer la seva realitat des d'un punt de vista diferent és la nostra raó de ser. Sent la discapacitat física i/o mental l'eix central, els millors curtmetratges i pel·lícules de ficció i documental d'autors així com d'entitats de la discapacitat es projectaran i els millors seran premiats. Així mateix Inclús aposta per obrir les portes a altres expressions artístiques que també contribueixin amb un trencament al punt de vista vers les disfuncionalitats. És per això que dins del festival es convidaran a agents rellevants del sector de la discapacitat per a què exposin el seu testimoni i s'imparteixin tallers inclusius.

En definitiva, volem ser un festival que any rere any elimini el component i atribució injusta del discapacitat com a víctima per a impulsar una visió constructiva i inclusiva. Aquesta visió permet al públic conèixer aquesta realitat i les possibilitats per al conjunt de la societat que tenen les capacitats, molt freqüentment ocultes rere el teló que suposa la discapacitat.