Acord Ciutada per una Barcelona Inclusiva
Associació Enruta't

AdreçaPasseig Sant Gervasi 10 3r 3a
08022 Barcelona
ubicar al mapa
DistricteSarrià - Sant Gervasi
Telèfon647279354
676134103
Correu electrònicinfo@enrutat.org
Adreça webwww.enrutat.org

DescripcióEnruta’t és una associació que té com a objectiu el desenvolupament personal per esdevenir persones més actives en la construcció d’una societat més justa, igualitària i saludable.

Treballem per prevenir situacions de risc, agafar les situacions a temps és evitar que s’arribi a extrems on posar solucions és més complex. Prevenir implica proveir d’eines per a que puguem transformar la pròpia realitat i enfocar el futur d’una manera més conscient a nivell individual i social.

Acompanyem en el camí a aprendre a gestionar els conflictes, a posar límits, a saber el què volem, a gaudir, prioritzar el que per a cadascú és important… Fomentant les relacions de bon tracte amb nosaltres i les altres persones.

Des d’Enruta’t oferim formacions i tallers per a grups de primària, secundària, Ampes, i professorat en els seus centres educatius, per adults en centres cívics i per a dones en associacions de dones. En aquests espais aportem estratègies i reflexió per a fer front a les adversitats quotidianes, nous punts de vist per millorar la nostra qualitat de vida.
Naturalesa jurídicaAssociació i federacions
TemàticaÀmbit comunitari i veïnal
Educació
docència i formació
Gènere
Salut
Activitat o serveiAcollida i acompanyament
Assistència psicosocial
Formació
Informació i orientació
Promoció social i comunitària
Sensibilització
Àmbit territorial d'actuacióSarrià - Sant Gervasi
Programes o projectes a destacar"Reapropiant-nos" Relats de vida de dones lesbianes bisexuals i pansexuals.

El projecte Reapropiant-nos és una aposta de visibilitat i reconeixement de la diversitat afectiva, especialment de les dones, per construir una societat més inclusiva.

Consta de dues fases interrelacionades:

- En la 1a fase crearem un espai de trobada, per dones lesbianes i bisexuals, amb el taller "Reapropiant-nos de les nostres històries". Es faran tallers que servira per coneixe’ns una mica més a nosaltres mateixes i al grup. Els farem des de la metodologia del coaching narratiu i les històries de vida.

-En la 2ona fase Construirem i realitzarem uns tallers, sobre la diversitat afectiva, a Instituts de Secundària de Barcelona. Es realitzaran per part de les participants voluntàries de la 1a Fase.

Prepararem i crearem, conjuntament, el material que vulguem utilitzar a l'activitat (vídeos, dibuixos, frases, fotos, relats...) i per parelles, o trios anirem a fer-la.

Aquesta activitat anirà acompanyada d’una xerrada a l’AMPA i al professorat del centre, realitzada des de la coordinació del projecte.

En el primer any amb el projecte Reapropiant-nos hem arribat a 800 alumnes de la ESO de dos instituts de la ciutat de Barcelona, el professorat també es va implicar i va treballar el tema a les tutories.

Pel curs 2015-16 hem rebut subvenció i està previst que aquest projecte creixi.