Acord Ciutada per una Barcelona Inclusiva
Acció contra la Fam - Acción contra el Hambre
ACF

AdreçaC/ Pelai 44 5è 3a
08001 Barcelona
ubicar al mapa
DistricteCiutat Vella
Telèfon932540381
626265341
Correu electrònicnanguera@accioncontraelhambre.org
achcatalunya@accioncontraelhambre.org
Adreça webwww.acciocontralafam.org

DescripcióAcció contra la Fam és una organització d'ambit internacional que té com a objectiu principal la lluita contra la fam; intervenim a més de 45 països donant suport a més de nou milions de persones. A Espanya, des del 2013, a través de "VIVES Proyecto" ens centrem en generar oportunitats per a milers de persones que es troben en risc d'exclusió sociolaboral, mitjançant la millora del seu nivell d'ocupabilitat i desenvolupament de competències emprenedores. Contribuim a l'enfortiment de l'ecosistema de inclusió sociolaboral per a persones vulnerables, i afavorim la creació d'aliances amb organitzacions públiques, privades i socials, per posar en valor l'especificitat de cadascuna d'elles al servei de les persones vulnerables.
Naturalesa jurídicaFundació
Col·lectiu destinatariDones
Infància i joventut
Persones amb discapacitat
Persones amb malaltia mental
Persones aturades
Persones drogodependents
Persones en risc d'exclusió social
Persones immigrades
Persones sense llar
Població en general
TemàticaEconomia i empresa
Treball/ocupació
Activitat o serveiAjuts econòmics
Assessorament jurídic i legal
Formació
Informació i orientació
Inserció sociolaboral
Altres
Àmbit territorial d'actuacióEspanya
Catalunya
Àrea Metropolitana de Barcelona
Barcelona ciutat
Programes o projectes a destacarEs descriuen a continuació els projectes i activitats de difusió desenvolupats al 2014 a Barcelona i Catalunya.

1. Segona edició de VIVES Projecte-ONGs (novembre 2013-setembre 2014). 11 entitats i institucions de Catalunya han cursat el programa formatiu "Com assessorar per a l'empreniment inclusiu" (105 hores). Paral·lelament, de les 4 entitats participants en el programa formatiu han rebut un assessorament personalitzat i han establert un Pla de Millora: Fundació ARED (Barcelona), Fundació ECOM (Barcelona), PROBENS - Associació per a l'estudi i promoció del benestar social (Barcelona), Associació Reintegra (Lleida).

2. Llançadora d'ocupació i emprenedoria solidària (www.lanzaderasdeempleo.es). En col·laboració amb CoBoi - laboratori d'Emprenedoria Social, de l'Ajuntament de Sant Boi de Llobregat, i amb el finançament del Fons Social Europeu. La "llançadora" és un equip de 15-20 persones en situació d'atur, actives i solidàries que, amb el suport d'un/a coach, s'organitzen per a impulsar la inserció laboral dels participants. La llançadora té una durada de cinc-set mesos, on les persones participants treballen per millorar les seves competències laborals mitjançant sessions grupals, sessions de coaching individual, intermediació laboral, tallers pràcticas d'emprenedoria, suport de voluntariat corporatiu, i tallers amb persones expertes.

3. Projecte "Promoció de l’esperit emprenedor en persones joves en el municipi de Sant Boi de Llobregat". En col·laboració amb l'Ajuntament de Sant Boi de Llobregat, la Diputació de Barcelona, la cooperativa LabCoop, i Alwa - Emprendizaje social.

4. V Forum de Responsabilitat Social Empresarial: "Mercats en +. Com incloure als mercats i organitzacions empresarials en el repte de la superació de la pobresa, l'exclusió i la desigualtat". Organitzat per ACF, amb la participació de Triodos Bank, Premium Blendhub, Telefonica, Centro de Estudios Económicos Tomillo, CoRresponsables, i Tàndem Social.

5. Cicle formatiu en economia social (20 hores lectives). Organitzat per ACF.

6. Conveni de col·laboració amb la Fundació Príncep de Girona (FPdGi). Derivació d'usuaris/àries entre ambdues organitzacions, participació en el Fòrum anual Impulsa, i aportació de continguts i recursos al web www.emprenderesposible.org

7. Projecte "JUMP - Fes el salt i forma't per emprendre." Adreçat a joves en situació d'atur (homes menors de 30 anys i dones menores de 35 anys). Combina aprenentatge on-line amb tallers pràctics presencials per aprendre en equip, pràctiques reals en negocias, i mentoring del projecte empresarial.

8. Organització i col·laboració en activitats de difusió sobre l'economia social.
Xarxes d'acció de l'ArcordXarxa d'acollida i acompanyament per a persones immigrants a Barcelona
Xarxa d'economia social de Barcelona