Acord Ciutada per una Barcelona Inclusiva

Àgora ciutadana de la Barcelona Social

Dijous 24 de maig l’Acord Ciutadà va organitzar l’Àgora ciutadana de la Barcelona Social i un acte participatiu al parc de les Tres Xemeneies per fer visible el treball que es desenvolupa a la ciutat per fer front a la pobresa i per contribuir a la Marató per la pobresa promoguda per TV3 i Catalunya Ràdio.

Uns actes que, d’una banda, han volgut reconèixer el conjunt de persones i entitats que treballen per la Barcelona Social; i, de l’altra, sensibilitzar i fer visible la important tasca que realitzen les persones voluntàries vers la inclusió social a la ciutat.

A les 17 hores, a la seu de Sant Joan de Déu Serveis Socials, va tenir lloc l’Àgora ciutadana de la Barcelona Social, un espai d’intercanvi i debat en què van participar persones voluntàries del tercer sector social, persones que tenen cura d’altres persones i grups d’ajuda mútua i xarxes d’intercanvi.

L’Àgora, conduïda per la Sra. Ariadna Oltra, periodista i presentadora d’Els Matins a TV3, va permetre conèixer de primera mà l’impacte social de la tasca que realitzen les persones voluntàries amb persones en situació de pobresa, el valor personal que els aporta aquesta tasca i aquelles recomanacions que consideren claus per ajudar a construir una Barcelona cada vegada més social.

imatge àgora 1
imatge àgora 2

Documentació i materials:

Galeria d'imatges:

imatge àgora 3 imatge àgora 4 imatge àgora 5
imatge àgora 6 imatge àgora 7 imatge àgora 8

Durant tota la tarda, el parc de les Tres Xemeneies del Poble Sec va ser l’escenari d’un conjunt de tallers i actes per sensibilitzar la ciutadania sobre el voluntariat i la mateixa Marató. Van tenir-hi lloc diversos tallers i jocs, com el taller de papiroflèxia per fer cadires de paper, el xiuxiueig de poemes de l’Associació Benestar i Desenvolupament o el joc de la cadira. També van realitzar-se diverses entrevistes dinamitzades pel Sr. Pere Tapias amb persones vinculades a entitats socials i veïnals i a representants municipals.

Totes aquelles persones que ho van voler van poder deixar els seus missatges per lluitar contra la pobresa en un gran mural de tela. Així mateix, es va muntar un punt d’informació sobre l’Acord i el voluntariat que va comptar amb la col·laboració de la Federació Catalana del Voluntariat Social.

L’acte central va començar a les 19 hores, amb l’embolicada de la cadira gegant ubicada al parc i amb els parlament de la Sra. Àngels Guiteras, presidenta de la Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya; i de la Sra. Maite Fandos, tinent d’alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports i presidenta de l’Acord Ciutadà.

Galeria d'imatges:

imatge parc 9 imatge parc 10 imatge parc 11

Vídeo resum dels actes:

A continuació podeu veure el vídeo resum dels actes que l'Acord va organitzar i que va emetre TV3 el dissabte 27 de maig durant la Marató: