Acord Ciutada per una Barcelona Inclusiva

Agenda inclusiva

<< veure altres mesos >>

dl
dm
dc
dj
dv
ds
dg
 
 
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Assemblea de l’Acord Ciutada de 2016

3-5-2016
1603 assemblea2016web.gif

Dia: 3 de maig de 2016.

Lloc: Centre Artesà Tradicionàrius (Plaça Anna Frank, s/n)

[+] Veure més

En motiu de la celebració del 10è aniversari de la signatura de l’Acord Ciutadà, el Consell de Govern de l’Acord ha aprovat enguany celebrar de forma separada l’Assemblea i la Jornada anual, per celebrar durant el tercer trimestre una jornada festiva i emotiva per conmemorar aquest desè aniversari.

L’Assemblea 2016 tindrà lloc el 3 de maig al matí al Centre Artesà Tradicionàrius (Plaça Anna Frank, s/n).

Els objectius de l’Assemblea 2016 seran:
- Fer balanç de l’activitat impulsada per l’Acord Ciutadà l’any 2015.
- Debatre i aprovar el full de ruta pel 2016-2017.
- Compartir, consensuar i aprovar les decisions i projectes estratègics de l’Acord amb el conjunt d’ organitzacions membre: la nova organització, la territorialització de l’Acord i les principals accions dels Grups d’Impuls i Seguiment dels Projectes Tractors, entre d’altres.

Properament publicarem més informació, pel moment, reserveu-vos la data!

Debat “Maltractaments a les persones grans. Una realitat oculta que exigeix respostes”

3-5-2016
151224 debatcatalunyasocial.gif

Data: 3 de maig de 2016.

Lloc: Ateneu Barcelonès (C/ Carrer de la Canuda, 6)

[+] Veure més

La Taula del Tercer Sector Social organitza en col·laboració amb el Diari Ara i l’Ateneu Barcelonès un debat sobre els maltractaments en les persones grans.

En la primera part de l’acte es presentarà el dossier que porta el mateix nom que el debat i a continuació hi haurà un debat amb tres experts d'entitats socials: Montserrat Falguera, presidenta de la Federació d'Entitats d'Assistència a la Tercera Edat (FEATE), Enrique Peiro, representant de la Federació d’Associacions de Gent Gran de Catalunya (FATEC) i Pilar Rodríguez, representant de la Federació d’Organitzacions Catalanes de Gent Gran, Dones i Família (FOCAGG). Per finalitzar, el debat s’obrirà al públic.

Concert Solidari “Mou-te pels quiets”

5-5-2016
151209 logonexefundacio.gif

Data: 5 de maig de 2016 a les 21h.

Lloc: Sala Luz de Gas (C/Muntaner 246).

[+] Veure més

Nexe Fundació organitza un concert solidari per recollir fons per comprar material adaptat i fer reformes a la seva Escola Bressol Les Girafes Blaves i a les aules d’atenció especialitzades, on donen atenció a infants amb pluridiscapacitat.

Conferència "Les polítiques socials i de treball: un sol eix"

6-5-2016
1605 conferenciaperetarres.gif

Data: 6 de maig de 2016.

Lloc: Alberg Pere Tarrés (C/Numància, 149).

[+] Veure més

La Fundació Pere Tarrés organitza una conferència titulada "Les polítiques socials i de treball: un sol eix". La presentació anirà a càrrec de la Dra. Cristina Sánchez, professora titular a la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials de la Universitat de Girona, i comptarà amb la presència de Dolors Bassa, consellera de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya.

IV Jornada de Productes de Suport de Disseny Obert i Tecnologia Lliure (Baix Cost)

7-5-2016
151209 logonexefundacio.gif

Data: 7 de maig de 2016.

Lloc: Edifici Docent de l’Hospital Sant Joan de Déu.

[+] Veure més

Les persones amb diversitat funcional, i l’entorn que els dóna suport, són sovint els primers en crear, amb molta creativitat, recursos adaptats a les seves necessitats que poques vegades tenen la difusió que es mereixen.

És per això que Nexe Fundació pretén amb aquesta jornada, continuació de la de l’any passat a l’EUIT, revisar l’estat de la qüestió i compartir pràctiques i materials que ajudin a crear condicions de vida més confortables i amb major autonomia.

Superheroi(ne)s BCN Day 2016

8-5-2016
1605 superheroinesbcnday.gif

Data: 8 de maig de 2016 a les 10h.

Lloc: Font Màgica de Montjuïc.

[+] Veure més

Les entitats AcidH, AFEV Barcelona, Àmbit Prevenció, Invia i Iniciatives Solidàries proposen “posar-se la capa” per participar del Superheroi(ne)s BCN Day i col·laborar contra l’exclusió social. Es tracta d’una activitat no competitiva, que combina la festa, l’espectacle i la superació de proves físiques que requereixen l’habilitat, equilibri, força i col·laboració propis d’un heroi o heroïna per lluitar contra els prejudicis, la injustícia, la ignorància o la pobresa.

Els objectius són sensibilitzar la ciutadania sobre les problemàtiques d’exclusió social i l’esforç heroic de moltes persones que lluiten dia a dia per superar-les, donar a conèixer les entitats que estan a primera línia i mobilitzar i divertir a la ciutadania per captar fons per aquests superherois i superheroïnes.

Jornada “La nova directiva europea i la concertació de serveis públics socials i sanitaris a Catalunya”

10-5-2016
1605 jornadaconcertacio.gif

Data: 10 de maig de 2016.

Lloc: Auditori de la Casa del Mar (C/Albareda 1).

[+] Veure més

La Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, el Fòrum de Salut Mental i ACEBA - autogestió en atenció primària han organitzat una jornada per identificar, reflexionar i debatre sobre les novetats que introdueix la nova transposició de la directiva europea per a la concertació de serveis públics socials i sanitaris en el context de l’economia social de Catalunya.

La jornada consistirà en una conferència inaugural titulada “La transposició de la directiva europea 2014/24/UE: un nou marc per a la provisió de serveis públics en l’àmbit social i de la salut”, dues taules rodones titulades “La perspectiva del Govern” i “La perspectiva des de la iniciativa social”. La cloenda anirà a càrrec d’Albert Serra, Secretari General del Departament de Salut, i Josep Ginesta, Secretari General del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.

L’acte també comptarà amb les paraules de Neus Munté, Consellera de la Presidència i portaveu del Govern de la Generalitat de Catalunya, i dels presidents de les entitats organitzadores.

Festa Santa Lluïsa de Merillac

17-5-2016
1605 festalluisamerillac.gif

Data: 17 de maig de 2016 a les 16:30h.

Lloc: Plaça d'Hilari Salvadó.

[+] Veure més

Jornada tècnica “La Mirada i la Cura”

20-5-2016
1604 30aniversariesquitx.gif

L’Associació Esquitx ja fa 30 anys que acompanya les famílies del barri de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera de Barcelona i per celebrar-ho ha organitzat la Jornada tècnica “La Mirada i la Cura”.

Data: 20 de maig de 2016 de 10 a 14h.

Lloc: Palau Macaya (Passeig de St. Joan, 108).

[+] Veure més

Sessió final del 3r Congrés Català de l’Associacionisme i el Voluntariat de Catalunya

20-5-2016
1605 congrescatalavoluntariat.gif

Data: 20 de maig de 2016

Lloc: CentreCultura Contemporània de Barcelona (CCCB)

[+] Veure més

L´última sessió del 3r Congrés Català de l'Associacionisme i el Voluntariat de Catalunya permetrà conèixer les principals conclusions extretes a les 17 sessions territorials que s'han fet anteriorment.

L'esdeveniment s'allargarà durant tot el dia i serà inaugurat per Dolors Bassa, consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, i Raül Romeva, conseller d'Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència. Salvador Casals, president de la Federació d'Ateneus de Catalunya, serà l'encarregat de donar la conferència inaugural. A més també es presentaran els resultats del projecte Panoràmic a Catalunya i les principals conclusions dels debats territorials.

A la tarda s'obriran espais de debat i reflexió i es conclourà la jornada amb una avaluació del procés participatiu i la presentació de les conclusions del 3r Congrés Català de l'Associacionisme i el Voluntariat de Catalunya. Jordi Foz, secretari de Transparència i Govern Obert, i Francesc Iglesies, secretari d'Afers Socials i Famílies faran en discurs final.

5è Xukli Festival

21-5-2016
1605 5xuklisfestival.gif

Data: 21 de maig de 2016.

Lloc: Pla de Montbau.

[+] Veure més

Un any més l’Associació AFANOC ha organitzat un concert solidari per recollir fons per als infants oncològics. L’accès és lliure i enguany hi tocaran els grups: Motörhits, Monturiol’s Band, Gnaposs Trio, The Beat Boys i The Bon Scott Band.

Podeu seguir la festa a través del hashtag: #rockpelsxuklis.

16a Conferència internacional d’atenció integrada

23-5-2016
1605 16conferenciaatenciointegrada.gif

Data: Entre el 23 i el 25de maig de 2016.

[+] Veure més

Conferència que, sota el lema "Un moviment pel canvi: construint un model integrat d'atenció sanitària i social centrada en les persones", comptarà amb professionals d'afers socials investigadors, líders clínics i sanitaris, planificadors i gestors de tot el món que es dediquen al disseny i implementació de models d'atenció integrada.

Com aprofitar l’estiu per reduir les desigualtats educatives?

25-5-2016
1605 conferenciaprogramesestiu.gif

Data: 25 de maig de 2016.

Lloc: Palau Macaya (Passeig de Sant Joan, 108).

[+] Veure més

Durant les etapes de l’ensenyament obligatori, l’alumnat català té una gran concentració de dies festius durant el període estival (al voltant de 85 dies). La recerca internacional demostra que les vacances d’estiu deturen el ritme d’aprenentatge d’infants i adolescents. Això afecta especialment als grups socials més vulnerables. Per tant, malgrat els esforços que es fan durant el curs per millorar els resultats de l’alumnat amb més dificultats, l’estiu suposa una pèrdua i eixamplament de les desigualtats educatives entre l’alumnat procedent de famílies socioeconòmicament i culturalment afavorides i el de famílies desfavorides.

En aquest context, els programes d’estiu semblen cridats a acomplir una funció central en la millora de les oportunitats educatives. D’activitats organitzades d’estiu aquí n’hi ha de molts tipus (casals, colònies d’estiu, plans de reforç o acceleració escolar, programes d’activitats culturals o d’educació en valors, etc.).

Acte organitzat per Ivàlua i la Fundació Jaume Bofill en el marc del projecte “Què funciona en Educació?”

Conferència “La Barcelona que garanteixi els drets socials. De l’assistencialisme a l’apoderament”

26-5-2016
1605 conferencialaiaortiz.gif

Data: 26 de maig de 2016 a les 19h.

Lloc: Auditori del Col·legi d’Economistes de Catalunya (Pl. Gal·la Placídia, 32).

[+] Veure més

El Grup de Treball d’Economistes per una Economia Social del Col·legi d’Economistes de Catalunya organitza “La Barcelona que garanteixi els drets socials. De l’assistencialisme a l’apoderament”. La conferencia anirà a càrrec de Laia Ortiz, tinenta d’Alcaldessa de Drets Socials a l’Ajuntament de Barcelona.

Donarà la benvinguda Joan B. Casas, degà del Col·legi i la presentarà Maite Soler, coordinadora del Grup de Treball.