Acord Ciutada per una Barcelona Inclusiva

Agenda inclusiva

<< veure altres mesos >>

dl
dm
dc
dj
dv
ds
dg
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

II Seminari d'Innovació Social. Treball en xarxa: experiències d’èxit internacional

12-1-2016
151224 ecasseminari.gif

Data: dimarts 12 de gener de 2016.

Lloc: Palau Macaya de l'Obra Social

[+] Veure més

El dimarts 12 de gener tindrà lloc el II Seminari d'Innovació Social. Treball en xarxa: experiències d’èxit internacional, organitzat per les Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS) i l’Ajuntament de Barcelona.

En aquest seminari es presentaran experiències internacionals exitoses. Aquestes han estat seleccionades en relació als àmbits d’actuació prioritaris de les entitats: inserció sociolaboral, pobresa energètica, habitatge, i fracàs escolar.

Són experiències de contrastada solvència on els seus protagonistes ens parlaran dels factors d’èxit i fracàs en la posada en marxa de la iniciativa tenint en compte la perspectiva comunitària de la seva iniciativa.

Parlem de... Adolescents, drogues i família

14-1-2016
160104 monograficatra.gif

Data: dijous 14 de gener, de 19:00 a 20:30h.

Lloc: seu d’ATRA (c/Gran de Gràcia, 239, 2n 2a).

[+] Veure més

El dijous 14 de gener tindrà lloc el monogràfic sobre adolescents, drogues i família, organitzat per ATRA.

Es tractaran quins són els factors de risc i de protecció davant el consum de drogues en l’adolescència, com es pot detectar si un/a fill/a està consumint drogues, que es pot fer si un/a fill/a consumeix.

Presentació del llibre: persones i paisatges

14-1-2016
160107 colegipsicologia.gif

Dia: dijous 14 de gener, a les 19h.

Lloc: Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya (c/Rocafort, 129).

[+] Veure més

El dijous 14 de gener se celebrarà l’acte de presentació del llibre "Persones i paisatges. Punts de trobada entre migrants i no migrants”, organitzat conjuntament entre la Direcció General per a la Immigració del Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya i el Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya (COPC).

L’objectiu d’aquest acte és oferir un diàleg obert i transversal sobre la situació de nens i joves, des del punt de vista de les identitats complexes i de les múltiples pertinences.

A banda de la presentació del llibre, tindrà lloc la taula rodona “Créixer i conviure entre cultures. El repte de les múltiples pertinences”, on s’establirà un diàleg entre els ponents de la taula i el públic assistent.

Taller de confecció de productes de suport i posicionament

15-1-2016
151209 logonexefundacio.gif

Data: divendres 15 (16:30 a 20:30h) i dissabte 16 de gener (9 a 14h i de 15 a 18h).

Lloc: Centre de recursos de Nexe (Travessera de Dalt, 100).

[+] Veure més

El divendres 15 i dissabte 16 de gener tindrà lloc el taller teòric-pràctic de confecció de productes de suport i posicionament per a millorar el benestar i l’autonomia dels infants amb pluridiscapacitat.

El taller anirà a càrrec de Sergi Nogués (Fisioterapeuta Pediàtric y Membre de la Junta de Sefip) i Jordi Ventura (Fisioterapeuta Pediàtric).

La prevenció i la seguretat urbana com a bé compartit. Enfocaments davant la nova governança urbana

21-1-2016
160112 fepsu2.gif

Dia: dijous 21 i divendres 22 de gener.

Lloc: Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (c/Montalegre, 5).

[+] Veure més

El dijous 21 i el divendres 22 de gener tindrà lloc la Conferència del Fòrum Espanyol per a la Prevenció i la Seguretat (FEPSU) sota el títol La Prevenció i la seguretat urbana com a bé compartit. Enfocaments davant la nova governança urbana.

El repte d'aquesta conferència és identificar uns criteris d'actuació i bones pràctiques que permetin a les ciutats afrontar positivament el canvi d'era, i contribuir a l'emergència d'una nova governança democràtica a les ciutats; així com determinar els temes clau a treballar conjuntament i de forma continuada en el marc del FEPSU i la seva aportació a l’European Forum for Urban Security.

Curs d’ajudant de cambrer/a

25-1-2016
151222 curshosteleria.gif

Inici: 25 de gener.

Lloc: Associació Casal dels Infants del Raval (c/Junta de Comerç, 21).

[+] Veure més

El 25 de gener tindrà lloc l’inici del Curs d’ajudant de cambrer/a que organitza el Casal dels Infants.

El curs està adreçat a joves d’entre 18 i 30 anys. La formació aposta per: formació dual en empresa; anglès i català per a hostaleria; visites formatives; pràctiques en empresa; borsa de treball i intermediació laboral.

Les inscripcions es poden fer al Casal dels Infants del Raval (c/Junta de Comerç, 21) fins al 13 de gener.

La Contribució del Tercer Sector al lloguer social

26-1-2016
151224 debatcatalunyasocial.gif

Data: dimarts 26 de gener, de 9:20 a 10:45h.

Lloc: Ateneu Barcelonès (C/Canuda, 6).

[+] Veure més

El dimarts 26 de gener tindrà lloc el debat del cicle Catalunya Social que porta per títol “La contribució del Tercer Sector al lloguer social”, organitzat per la Taula del Tercer Sector.

La presentació anirà a càrrec de la presidenta i vocal del Patronat de la Fundació Hàbitat3. Posteriorment, hi haurà un debat obert amb tres experts d’entitats socials. La moderació del debat anirà a càrrec del cap de societat del Diari Ara.

Per assistir-hi cal inscripció prèvia.

Presentació accions Social Business City Barcelona. Una iniciativa per la transformació social

26-1-2016
160113 muhammadyumus.gif

Dia: dimarts 26 de gener, de 9 a 13h.

Lloc: Palau de la Música (Petit palau) (c/Palau de la Música, 4-6).

[+] Veure més

El dimarts 26 de gener se celebrarà la presentació de les primeres accions impulsades per la Social Business City Barcelona.

En aquesta presentació comptarem amb la presencia del professor Muhammad Yunus, premi Nobel de la Pau 2006, el qual compartirà aprenentatges i coneixements entorn l’emprenedoria social i les empreses socials com a eina de transformació de les necessitats del territori.

Seminari “Samudaripen. El poble gitano, un holocaust oblidat”

26-1-2016
160119 seminarisamudaripen.gif

Data: dimarts 26 de gener, a les 17:30h.

Lloc: Museu d’Història de Barcelona /MUHBA (Plaça del Rei).

[+] Veure més

El dimarts 26 de gener tindrà lloc el Seminari “Samudaripen. El poble gitano, un holocaust oblidat” que organitza l'associació de dones Veus Gitanes/Romane Glasura, conjuntament amb el Museu d'Història de Barcelona, amb Motiu del Dia Internacional de les Víctimes de L'Holocaust.

Aquest seminari s'emmarca dins de projecte "La Barcelona deportada". Contempla diferents conferències d'expertes, debat i comptarem amb el testimoni de Raymond Gureme, gitano supervivent de l'holocaust.

A més, s’estrenarà el documental "Samudaripen (l'holocaust oblidat), produït per Veus Gitanes/Romane Glasura, que explica les vivències d'un grup de dones gitanes que viatja a Polònia l'estiu del 2014 per a commemorar el 70 aniversari de les víctimes de l'holocaust gitano.

Taller l’Economia del Bé Comú aplicada a les organitzacions

27-1-2016
160112 tallerxarxanustixesb.gif

Dia: dimecres 27 de gener, de 9:30 a 11h.

Lloc: Sala Activa (c/Almogàvers, 165).

[+] Veure més

El proper dimecres 27 de gener tindrà lloc el taller d'intercanvi de la Xarxa NUST i la XESB sobre l'Economia del Bé Comú aplicada a les organitzacions.

Per inscriure-us podeu enviar un correu electrònic a: empresesnust@bcn.cat.

“Sense Pausa” – ImpactaT Teatre

29-1-2016
160119 impactat.gif

Dia: divendres 29 de gener, a les 20:00h.

Lloc: Auditori Sant Martí (Plaça Angeleta Ferrer, 2).

[+] Veure més

El divendres 29 de gener tindrà lloc l’espectacle “Sense pausa”, organitzat per ImpactaT, una entitat pionera en la introducció de les tècniques del teatre social a Catalunya i a l'Estat.

Sense Pausa ens convida a reflexionar, en clau d'humor, sobre el ritme de vida i els camins de la realització personal dins del sistema actual. Una invitació a la quotidianitat de la Berta, la Paula i la Júlia, tres dones que viatgen en un tren vertiginós que sovint els passa pel damunt i les arrossega. Tres Dones, com corrent, tant per dins com per fora.

Aquest és un espectacle ple d’humor i de realisme que us pot interessar per a les programacions que elaboreu amb motiu del Dia Internacional de les Dones al mes de març.

Cal confirmar l’assistència degut que l'aforament és limitat.

Jornada internacional “Societat relacional i execució penal”

29-1-2016
160107 jornadaexecuciopenal.gif

Dia: divendres 29 de gener, de 9 a 14h.

Lloc: Cosmocaixa (c/Isaac Newton, 26).

[+] Veure més

El divendres 29 de gener se celebrarà la Jornada internacional “Societat relacional i execució penal”, organitzada per ECAS (Entitats Catalanes d’Acció Social).

Aquesta Jornada inclourà una conferència de Fergus McNeill, catedràtic de Criminologia i Treball Social a la Universitat de Glasgow, una taula rodona sobre “Rehabilitació social, comunitat i societat civil”, i la presentació de casos de recerca i bones pràctiques a diversos països.

L’objectiu d’aquesta Jornada és apropar-nos a aquestes teories i experiències pràctiques d’àmbit internacional que ens permetran reflexionar per tal d’enfortir la nostra xarxa de serveis i millorar les nostres intervencions professionals.