Ajuntament de Barcelona

Barcelona direccions. Una cita amb l'avui i el demà de la teva ciutat.

Persones

Barcelona és una ciutat vital i plena de gent; aquesta és la seva força i la seva personalitat.

L’Ajuntament treballa per fer de Barcelona una referència obligada pel que fa a la qualitat de vida dels seus habitants, de totes les edats i dels més diversos col·lectius. S’han multiplicat els serveis socials i s’ha posat l’accent en l’atenció directa a les necessitats prioritàries: de la universalització de la teleassistència i l’atenció domiciliària al progrés i el perfeccionament de la xarxa d’escoles bressol, de la seguretat de cada barri a la neteja d’un espai públic que tots compartim, tot implementant uns equipaments propers i eficients, que facilitaran la convivència i el treball. I en aquesta ciutat on tothom ha de viure bé s’ha posat especial èmfasi en promoure la millora i l’accés a l’habitatge, vetllant sempre pel dret de tots a l’allotjament digne.

Totes aquestes mesures d’actuació es perceben en l’agilització i la modernització dels canals de comunicació entre el ciutadà i l’Ajuntament per tal de refermar l’atenció personalitzada, la cultura participativa i la cohesió social de tota la ciutadania.

Motors

Barcelona és un ciutat on es fomenten les oportunitats. Per a la seva gent i per a la que ve d’arreu.

La inversió per habitant feta per l’Ajuntament en els darrers anys, tot i haver mantingut la ciutat en un nivell de deute molt baix, és superior a la d’algunes grans capitals del nostre entorn. El govern municipal utilitza aquest potencial com un mitjà per oferir oportunitats millors a la ciutadania i a les empreses, i per apuntalar una estructura productiva sòlida i diversificada, desplegant polítiques d’ocupació i sistemes d’infraestructures de qualitat que donin servei als nuclis de la nova economia; tancant acords amb el sector privat, o desenvolupant projectes que faciliten el creixement de diferents àmbits estratègics i que són, alhora, font de riquesa, de llocs de treball i de manteniment econòmic.

De cara al futur, s’ha de continuar l’esforç inversor, que dinamitza l’economia i genera una ocupació de qualitat, per tal de consolidar Barcelona com un dels motors econòmics del sud d'Europa i del Mediterrani.

Idees

Barcelona és un camp d’eclosió d’energia i de creativitat per produir, acollir i mostrar talent.

L’Ajuntament ha multiplicat la inversió en cultura i educació en una estratègia integral que engloba alguns programes d’impuls a la creació, l’ampliació i la reforma de la xarxa d’equipaments culturals, l’atenció al patrimoni i la col·laboració amb els sectors més dinàmics de l’ensenyament superior.

Les actuacions s’han dut a terme en tots els sectors: les arts escèniques i la música, les arts plàstiques i visuals, el patrimoni, el cinema, el món del llibre, el disseny i l’arquitectura, i han estat accions per formar, donar les eines, distribuir i aproximar el coneixement, ajudar a la producció, estimular-ne la difusió, consolidar les indústries de la cultura i afermar l’exhibició a Barcelona com a ciutat de festivals.

Sovint, les actuacions comporten la revitalització de barris, eixos i nuclis urbans distribuïts per tota la ciutat. També s’impulsa la recerca i la interacció de les idees, i s’enllaça el coneixement generat amb el teixit empresarial, com a font de competitivitat.

Entorns

Barcelona és una ciutat compacta, que construeix l’espai urbà del futur sobre la seva història.

L’estratègia de la transformació urbana de Barcelona es fonamenta en el reconeixement dels valors i les particularitats de cada indret i en la creació de noves centralitats dinàmiques, connectant els barris i facilitant la mobilitat; teixint aquests entorns de característiques i usos canviants per aportar-hi una certa continuïtat i fer l’espai públic més amable, sostenible, accessible i amb una forta identitat, i posant xarxes d’infraestructures al servei de la vida quotidiana i del futur de la ciutat.

La coincidència de moltes coses i molt diverses en un sol lloc, totes alhora o en temps diferents, multiplica les idees i les potencialitats socials, econòmiques i creatives, i atribueix valor a la densitat.

Dates
22 de febrer / 27 de març 2011
Horari
De dilluns a dissabte de 10 a 20h
Diumenge de 10 a 15h
Lloc
Futur Edifici Disseny Hub Barcelona
Plaça de les Glòries
Transports
Metro L1 / Bus 7, 56, 60, 92, 192 / Tram T4, T5

Entrada lliure

Els continguts d’aquest web estan subjectes a un llicència de Creative Commons si no s’indica el contrari.